سامانه جامع نرمافزار مديريت كتابخانههاي عمومي كشور، نخستين مرحله اجرايي طرح راهاندازي نرمافزار جديد را با نصب آزمايشي در كتابخانه مركزي تبريز آغاز كرد. در سال 87 مطالعات اوليه و تخصصي با حضور كارشناس تخصصي حوزه كتابداري و فناوري اطلاعات روي نرمافزارهاي مختلف انجام شده و پس از آن تعدادي از نرمافزارها از جمله پيام مشرق وارد مرحله بررسي تخصصيتر به صورت عملي شد.
عمدهترين پايه فعاليت نرمافزار جديد، قابليت استفاده در محيط اينترنت از طريق خطوط پرسرعت بيان كرد و افزود: در كتابخانههايي كه امكان برقراري خط اينترنت پرسرعت وجود ندارد، نرمافزار بهصورت داخلي نصب و راهاندازي خواهد شد.
با استفاده از اين نرمافزار امكان دستيابي به كتابخانه ديجيتال براي تمام اعضا فراهم ميشود. همچنين امكان سفارش كتاب نيز خواهند داشت. از ديگر قابليتهاي اين نرمافزار امكان سياههبرداري و رفخواني، اطلاعرساني و مديريت اخبار و تهيه انواع گزارش است.
چشمانداز اصلي اين پروژه، سهولت دسترسي به منابع و خدمات كتابخانه عمومي براي همه مردم در سراسر كشور است، همچنين با استفاده از اين نرمافزار بانك اطلاعاتي متمركزي ايجاد خواهد شد كه از 500 كتابخانه عمومي در كشور پشتيباني ميكند.
در این راستا نرم افزار کتابخانه عطاملک جوینی از مهرماه 1391 به نرم افزار پیام مشرق تغییر یافت.